Beknopt beleidsplan Stichting Christian Children’s Foundation
De Stichting Christian Children’s Foundation (SCCF) is opgericht op 2 november 2001 en is statutair gevestigd in de gemeente De Ronde Venen.
In de eerste jaren daarna is veel tijd en energie besteed aan het verkrijgen van een vergunning voor het creëren van voorzieningen voor de opvang van kinderen op het terrein aan de Oudhuijzerweg 28 in Wilnis. In 2008 is een ingrijpende verbouwing van de bestaande boerderij tot twee zelfstandige woningen voltooid.
SCCF heeft onder meer als doel om kinderen die in probleemsituaties zijn terecht gekomen in een vervangend gezinsverband weer liefdevolle aandacht, zorg, structuur en begeleiding te geven. SCCF biedt hiertoe pleegzorg aan via pleeggezinnen die in dienst zijn van de Stichting. SCCF ondersteunt en faciliteert de pleeggezinnen en pleegkinderen onder meer door beschikbaarstelling van twee boerderijwoningen op een prachtige locatie met veel voorzieningen. Daarnaast heeft SCCF mogelijkheden voor zowel huishoudelijke als psychologische en pedagogische ondersteuning en begeleiding, al naar gelang de behoefte. Daarnaast biedt SCCF sinds 2022 hulp aan vluchtelingen in de vorm van opvang en ondersteuning.
SCCF verleent de pleegzorg vanuit een Christelijke levensbeschouwing, waarin de Bijbel als richtsnoer voor het leven en het geloof in God als zaligmakend worden gezien. In dat kader worden de pleegkinderen ook zoveel mogelijk betrokken bij de Kerk.
De pleegzorg kan zowel tijdelijk als langdurig zijn. De pleegzorg staat in beginsel open voor kinderen uit alle culturen en religies, mits de kinderen kunnen functioneren binnen de kaders van de Stichting en de huisregels. Hierin staat met name een Christelijke opvoeding centraal.
De opvang van vluchtelingen wordt tot nu toe geboden aan mensen uit Oekraïne die vanwege het oorlogsgeweld hun land zin ontvlucht. In beginsel staat de hulp echter ook open voor vluchtelingen uit andere delen van de wereld.
.
+Organisatie
Voor wat betreft de pleegzorg stelt het bestuur van SCCF de kaders vast voor het functioneren van pleegouders of begeleiders. Binnen deze kaders delegeert het bestuur de taken aan pleegouders of begeleiders.
Pleegouders of begeleiders treden namens of ten behoeve van de pleegkinderen naar buiten op als echte ouders of belangenbehartigers, binnen de kaders die door het bestuur van SCCF én eventueel door de voogdij zijn gesteld.
Vluchtelingen wonen zelfstandig en beheren zelfstandig hun huishouding. Bestuur en gemeente De Ronde Venen houden hierop in samenwerking toezicht en bieden waar nodig hulp en ondersteuning.
+Middelen
De activiteiten van SCCF worden tot nu toe gefinancierd uit particuliere- en bedrijfsdonaties.
Daarnaast verstrekt de gemeente De Ronde Venen vanaf 2022 subsidie ten behoeve van de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.
+Beloningsbeleid
De pleegzorg wordt in beginsel geleverd door pleegouders. De pleegmoeders zijn in dienst van de Stichting en ontvangen hiervoor een vast salaris. Hierbij er is zoveel mogelijk uitgegaan van wat in de zorgmarkt gebruikelijk is, w.o. een pensioenregeling.
De bestuursleden ontvangen geen salaris noch vacatiegelden, maar jaarlijks een vrijwilligersvergoeding binnen de geldende fiscale normen.
+Jaarverslag 2023 en 2022
Jaarverslag 2023 en 2022 Stichting Christian Children’s Foundation
Inleiding
Dit korte jaarverslag bevat een terugblik over de jaren 2023 en 2022. Vanaf 2022 is meer nadruk komen te liggen op de opvang van Oekraïense vluchtelingen. In verband hiermee zijn ook de statuten van de stichting aangevuld.
Daarnaast zijn in 2023 twee nieuwe bestuursleden aangetreden en is de heer A. Broeksema als bestuurder teruggetreden. Wij danken de heer Broeksema hartelijk en nadrukkelijk voor wat hij gedurende vele jaren voor de stichting heeft betekend.
Activiteiten
Onze primaire activiteiten zijn in 2022 en 2023 ongewijzigd gebleven: het voorzien in veilig wonen en liefdevolle verzorging van pleegkinderen door pleegouders die daarvoor door de stichting zijn aangesteld.
Daarnaast zijn vanaf 2022, kort na het ontstaan van de oorlog in Oekraïne, ook Oekraïense vluchtelingen opgevangen.
De accommodatie bestaat uit twee woningen: het voorhuis van de boerderij en de voormalige stal die jaren geleden volledig is verbouwd tot woning (het achterhuis).
Voorhuis
Het voorhuis is tot medio 2023 bewoond door een echtpaar dat al bijna 15 jaar in dienst van de stichting is geweest. Zij hebben de zorg over 6 pleegkinderen gehad, die zijn geplaatst via Jeugdzorgorganisatie De Rading.
Medio 2023 is het echtpaar uit dienst gegaan om elders voor eigen rekening een gezinshuis te starten. De 6 pleegkinderen zijn met hen meeverhuisd en hebben dus hun plaats behouden.
Achterhuis
In het achterhuis zijn in 2022 en 2023 uitsluitend Oekraïense vluchtelingen gehuisvest, gemiddeld 10 tot 12 personen. Hiervoor zijn diverse verbouwingen en aanpassingen gerealiseerd.
Wij werken bij de opvang van de vluchtelingen nauwgezet en uitstekend samen met de gemeente De Ronde Venen. De gemeente verstrekt ook subsidie in de kosten van de opvang.
Oekraïense vluchtelingen op de boerderij
Toen begin 2022 de oorlog uitbrak in Oekraïne met alle gevolgen van dien, aarzelden wij geen moment om het achterhuis tijdelijk als opvanglocatie aan te bieden. Op dit moment verblijven in het achterhuis 11 vluchtelingen uit Oekraïne, deels moeders met kinderen. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente De Ronde Venen.
Financiële informatie
Voor de financiële informatie verwijzen wij u naar de balans.
De ontvangen giften zijn vrijwel volledig afkomstig van Van Oostveen Medical B.V., het bedrijf van de voorzitter van de stichting en van de voorzitter in privé.
Het vermogen wordt van de stichting wordt beheerd door de secretaris/penningmeester. Het geldbedrag staat op de bank, op deposito of op een betaalrekening.
+Cijfers 2023 en 2022
Klik op onderstaande link voor de cijfers:
- zie bijlage cijfers 2023 -
RSIN 8102.18.872